v-upts-mp-zayavili-scho-ne-budut-spilkuvatisya-z-poslantsyami-konstantinopolya-v-kiyevi

В УПЦ МП заявили, що не будуть спілкуватися з посланцями Константинополя в Києві

 • 10773 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Представники Української православної церкви Московського патріархату не зустрічалися і не мають наміру зустрічатися з двома екзархами Константинопольського патріарха у Києві. Про це заявив голова УПЦ МП, митрополит Онуфрій через відеозв'язок під час екстрено скликаного засідання священного синоду РПЦ в Москві, передає УНН з посиланням на повідомлення на офіційному сайті Московського патріархату.

Як зазначається, митрополит Київський і всієї України Онуфрій не зміг бути присутнім на засіданні "за станом здоров'я" і з ним був організований сеанс відеозв'язку.

"Дійсно, обидва екзархи Константинопольського патріарха прибули в Україну. Один призначений вести переговорний процес зі стороною патріарха Філарета, інший - зі стороною митрополита Макарія, глави Української автокефальної православної церкви", - повідомив митрополит Онуфрій.

"Ми з ними не зустрічалися і зустрічатися не маємо наміру, тому що вони сюди приїхали без нашого благословення. Як представники канонічної Церкви в Україні ми з ними спілкуватися не будемо, ну, а за тим, як розвиваються події, будемо стежити", - додав голова УПЦ МП.

Раніше голова РПЦ, патріарх Кирило заявив, що посланці-екзархи Константинопольського патріархату, яких направив Патріарх Варфоломій в рамках підготовки до надання автокефалії православній церкві в Україні, прибули до Києва.

Раніше РПЦ пригрозила Константинополю розривом відносин через автокефалію УПЦ.

Як повідомляв УНН, Вселенський патріарх Варфоломій під час переговорів з патріархом РПЦ Кирилом повідомив, що рішення про українську автокефалію вже ухвалено, і вже ведуться відповідні процеси.

Так, Вселенський патріархат в рамках підготовки до надання автокефалії православної церкви в Україні призначив своїх екзархів в Києві. РПЦ відреагувала на призначення.

Українські Національні Новини

Політика