v-upts-mp-zayavili-scho-tserkovni-zakoni-spryamovani-na-yiyi-likvidatsiyu

В УПЦ МП заявили, що "церковні" закони спрямовані на її ліквідацію

 • 8357 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Голова юридичного відділу Української православної церкви Московського патріархату протоієрей Олександр Бахов заявив, що законопроекти щодо церкви спрямовані на ліквідацію УПЦ МП. Про це повідомила прес-служба УПЦ МП, передає УНН.

Так, в УПЦ МП відреагували на доручення голови Верховної Ради України Андрія Парубія допрацювати законопроект №4128 про порядок зміни конфесійної приналежності релігійної громади і 16 січня розглянути його на черговій сесії.

"Законопроекти №5309 (вже вступив у дію), №4128 і №4511 — взаємопов’язані, йдуть, скажімо так, "одним пакетом" та спрямовані на ліквідацію діяльності УПЦ шляхом рейдерського захоплення через її перейменування (№5309), захоплення її майна (№4128) і втручання в органи управління (№4511)", — зазначив Бахов.

Він назвав незаконним дії "тих людей, які беруть участь в проведенні так званих "переходів у ПЦУ" релігійних громад".

"Незаконність полягає в тому, що особи, які не належать до релігійної громади, приймають рішення про зміну її підлеглості замість самої релігійної громади. Фактично відбувається рейдерське захоплення релігійних громад, яке й намагається узаконити влада, прийнявши законопроект №4128", – висловив свою думку протоієрей.

Як повідомляв УНН, голова ВРУ Андрій Парубій дав доручення парламентському комітету з питань культури і духовності розробити законопроект, який би регламентував перехід релігійних громад в підлеглість з однієї церкви в іншу.

Нагадуємо, у Президента нарахували перехід до ПЦУ близько 70 парафій з УПЦ МП.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Кіпрі арештували майно Фірташа - ЗМІ

     • 9247 переглядiв

    У США закликали РФ негайно звільнити Бекірова

     • 8148 переглядiв

    На заводі в Росії стався вибух, є поранені

     • 10585 переглядiв