v-uryadi-dali-dobro-na-zaboronu-reklami-tsiliteliv

В уряді дали добро на заборону реклами цілителів

 • 9808 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Кабінет міністрів схвалив законопроект, який скасовує видачу спеціального дозволу від Міністерства охорони здоров'я України на заняття народною медициною та передбачає заборону її реклами. Про це повідомила очільниця відомства Уляна Супрун, передає УНН.

"Уряд ухвалив постанову про законопроект, який скасовує видачу спеціального дозволу від МОЗ України на заняття народною медициною (цілительством) та передбачає заборону її реклами. Ми підготували цей законопроект, щоби Україна, як цивілізовані країни, не визнавала практики народної медицини, відварів цілителів, обрядів знахарів та ворожіння екстрасенсів як методи діагностики й профілактики хвороб чи способи їхнього лікування", - повідомила вона у Facebook.

На її переконання, ухвалення законопроекту допоможе на рівні закону затвердити, що така діяльність не є тотожною допомозі в закладі охорони здоров'я. "Пацієнти, які звертатимуться до кабінетів гомеопатів чи знахарів, бачитимуть, що їхня робота не підкріплена жодними державними документами, а отже це не є місцем, де надається медична допомога", - пояснила очільниця МОЗу.

З її слів, законопроект надалі розглядатиме Верховна Рада. 

Раніше МОЗ підготував законопроект щодо скасування видачі спеціального дозволу на зайняття народною медициною, де також передбачено заборону реклами такої медицини.

Українські Національні Новини

Політика