v-uryadi-mey-ne-bachat-ugodi-schodo-brexit-bez-pidtrimki-opozitsiyi

В уряді Мей не бачать угоди щодо Brexit без підтримки опозиції

 • 7035 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей зможе провести свою угоду про вихід країни з ЄС (Brexit) лише за підтримки опозиційних парламентарів від Лейбористської партії, тому що євроскептики в її Консервативній партії виступають проти угоди. Про це заявив британський міністр охорони здоров'я Метт Хенкок, передає УНН з посиланням на Reuters.

"Угода прем'єр-міністра була проведена через голосування консерваторів, і це не увінчалося успіхом, прем'єр-міністр зробила все можливе, щоб провести цю угоду, і тому єдиний варіант, який їй залишився, - шукати голосів серед лейбористів", - сказав Хенкок в ефірі британського радіо.

У середу Мей провела переговори з лідером опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіном про те, як вийти з глухого кута щодо Brexit, що розлютило деяких законодавців в її власній партії.

Нагадаємо, депутати Палати громад ухвалили в третьому читанні закон, згідно з яким уряд Великої Британії зобов’язаний знову звернутися до Євросоюзу з проханням надати відтермінування щодо Brexit.

Раніше Мей заявила, що має намір просити нового відтермінування щодо Brexit у Євросоюзу. Відтермінування має бути надано на короткий термін, щоб Британія не брала участь у виборах до Європарламенту 23-26 травня.

Українські Національні Новини

Новини Світу