v-uryadi-planuyut-znyati-zaboronu-na-privatizatsiyu-iz-250-derzhpidpriyemstv

В уряді планують зняти заборону на приватизацію із 250 держпідприємств

 • 7365 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Наступним кроком у проведенні приватизації стане зняття заборони на приватизацію із 250 державних підприємств, які наразі перебувають у відповідному переліку. Про це після засідання уряду повідомив журналістам в.о. голови Фонду державного майна Віталій Трубаров, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні КМУ схвалив рішення про більш повний розширений перелік об’єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2018—2020 роках, у тому числі тих, що можуть бути приватизовані після внесення змін до актів законодавства. У цьому списку з-посеред 700 об'єктів понад 250 перебувають у переліку об'єктів заборонених для приватизації. Це наступне рішення, яке треба буде ухвалити. Необхідно буде звільнити ці підприємства з метою приватизації", - сказав Трубаров.

Як повідомляв УНН, Кабмін схвалив постанову "Про затвердження переліку об’єктів великої приватизації державної власності, що підлягають приватизації у 2018 році". Цього року планують продати 26 підприємств.

Крім того, уряд затвердив постанови "Про затвердження Порядку продажу об’єктів великої приватизації державної власності", "Про затвердження Порядку передачі (повернення) функцій з управління майном державних підприємств, функцій з управління пакетами акцій (частками) у зв’язку з прийняттям рішення про приватизацію або про припинення приватизації об’єкта приватизації", "Про затвердження Порядку подання уповноваженими органами управління державним органам приватизації пропозицій щодо включення об’єктів права державної власності до переліку об’єктів, що підлягають приватизації".
А також, постанову КМУ "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. № 878", яка встановлює нові правила залучення радника до процесу приватизації великих об’єктів.

Нагадаємо, до переліку об'єктів малої приватизації на 2018 рік увійшло 600 підприємств.

Українські Національні Новини

Економіка