v-uryadi-polschi-zayavili-scho-u-byudzheti-nemaye-groshey-na-pidvischennya-zarplat-vchiteliv

В уряді Польщі заявили, що у бюджеті немає грошей на підвищення зарплат вчителів

 • 8145 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. В Уряді Польщі заявили, що в бюджеті немає грошей на підвищення плати для вчителів на рівні, який пропонують Союз польських вчителів та Форум профспілок. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Польське Радіо".

Представники вчителів запропонували 30% підвищення заробітної плати з 2020 року, тобто на понад 720 злотих (понад 180 доларів) для вчителя-стажиста і майже 1000 злотих (260 доларів) для сертифікованого вчителя.

За словами віце-прем’єр-міністра Польщі Бенати Шидло, реальними є лише урядові пропозиції:

"У цьогорічному державному бюджеті на даний момент немає таких фінансових можливостей. Тому ми пропонуємо говорити про реальні можливості. Ми представляємо реальні пропозиції, якщо пропозиція уряду буде прийнята, у середньому, сертифікований вчитель може розраховувати у вересні на 500 злотих більше", - заявила Шидло.

Уряд обстоює 5 пунктів, які він представив профспілкам. Серед цих пропозицій є підвищення оплати праці вчителів на 9% з вересня.

Нагадаємо, польські вчителі погрожують безстроковим страйком, який має розпочатися 8 квітня. Згідно зі шкільним графіком: 10,11, 12 квітня повинні відбутися заключні іспити в гімназіях, 15,16 і 17 квітня – у восьмих класах початкової школи, а 6 травня іспити на атестат зрілості, тобто так звані матури.

Як повідомляв УНН, брати участь у страйку і вимагати підвищення зарплат мають намір 79,5% шкіл і дитячих садків.

Українські Національні Новини

Новини Світу