v-uryadi-poobitsyali-ne-zminyuvati-mekhanizm-dopomogi-pri-narodzhenni-ditini

В уряді пообіцяли не змінювати механізм допомоги при народженні дитини

 • 11748 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Міністерство соціальної політики не буде змінювати механізм допомоги при народженні дитини. Ця виплата здійснюватиметься усім родинам, незалежно від доходів, у стандартному розмірі – близько 41 тис. грн. Про це повідомила міністр соціальної політики України Юлія Соколовська на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Після консультацій з органами влади та обговорення з громадськістю, прийнято рішення про збереження нинішнього механізму надання допомоги при народженні дітей", - написала Соколовська.

За її словами, однією з пропозицій Міністерства соціальної політики було запровадження адресної програми при народженні, яка виплачується лише тим родинам, чий середньомісячний дохід на особу не перевищує 15% від розміру виплат (фактично це близько 6 тис. грн – оскільки допомога при народженні дитини становить близько 41 тис. грн).

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики представило концепцію реформування прожиткового мінімуму в Україні, яка передбачає відмову від прив’язки понад 150 видів соціальних виплат від прожиткового мінімуму і збільшення соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Як повідомлялося раніше, за п’ять років допомогу при народженні дитини виплачено на 100,9 млрд грн.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Українці зможуть обрати бажаний номер для автомобіля онлайн

     • 28447 переглядiв

    ЦВК встановить результати виборів на дільницях 198-го округу

     • 10665 переглядiв

    Міноборони Британії оголосило про продовження місії в Україні

     • 10245 переглядiв

    В Україні більше половини мостів не відповідають діючим нормам

     • 16683 переглядiв