v-uryadi-rozpovili-koli-maye-buti-zaprovadzhena-elektronna-aktsizna-marka

В уряді розповіли, коли має бути запроваджена електронна акцизна марка

 • 13474 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Кабінет міністрів України планує не пізніше 1 травня запровадити електронну акцизну марку. Про це Прем'єр-міністр Олексій Гончарук розповів під час брифінгу за підсумками засідання Уряду, повідомляє УНН.

"Сьогодні ми прийняли два документи, які дозволяють впроваджувати у найближчі місяці електронну акцизну марку, у нас ви знаєте є підакцизні товари, які окремо оподатковуються, там є величезний сірий ринок. Тобто є окремі компанії, окремі люди, які працюють не за правилами", - сказав Гончарук.

За його словами, уряд створює електронну систему акцизних марок для того, щоб встановити чіткі правила для всіх.

"Ми хочемо, щоби всі товари, які обкладаються акцизом, могли бути відслідковані. І ми чітко знали скільки виробляється, скільки споживається, які податки сплачуються. Ми очікуємо, що вже на весні електронна акцизна марка запрацює. Чітку дату назвати поки що не можу. Ми б хотіли, щоб це відбулося раніше, але не пізніше 1 травня вона має бути запроваджена. Ми про це вже чітко домовилися", - розповів Гончарук.

Гончарук зауважив, що електронна акцизна марка буде працювати через штрих-код і QR-код.

"Це означає, що відповідна продукція буде маркована. Таким чином її можна буде зчитати та індивідуально індетифікувати", - додав Гончарук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні з'явиться електронна акцизна марка.

Українські Національні Новини

Політика