v-uryadi-zayavili-scho-fiksuyut-pozitivnu-dinamiku-vidnovlennya-ekonomiki

В уряді заявили, що фіксують позитивну динаміку відновлення економіки

 • 106040 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Уряд фіксує певною мірою позитивну динаміку відновлення економіки у порівнянні з березнем. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає УНН.

Цитата

"Забезпечення нашої армії, відбудова зруйнованих міст, соціальні виплати просто неможливі без працюючої економіки. Порівняно з березнем, ми дійсно фіксуємо певною мірою позитивну динаміку відновлення. Податкові, кредитні та регуляторні зміни, які ми запустили, допомагають бізнесу триматися та відновлювати роботу. За останній тиждень подано більше 2,5 тисячі заявок від різних підприємств на отримання кредитів під 0% у рамках програми "5-7-9", - розповів Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МВФ повідомили, що економіка України впаде на 35% цього року

Окрім того, він повідомив, що для проведення посівної залучено під 0% кредитів на суму майже 8,3 млрд грн.

"Держава вже допомогла близько 3 тисячам аграрних підприємств провести посівну. Станом на 18 квітня прогнозовані площі посіву основних ярих сільськогосподарських культур на контрольованій території складають 14,2 млн гектарів. Це на 2,7 млн гектарів менше, ніж минулого року. Тобто фактично ми засіємо цього року понад 80% минулорічних площ ярими культурами", - сказав Шмигаль.

Доповнення

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль раніше вказував, що через війну Україна втрачає від 35% до 50% ВВП, щодня втрати бюджету сягають близько 2 мільярдів гривень. За прогнозом Мінекономіки - падіння ВВП буде близько 40%, НБУ - скорочення не менше ніж на третину.

Українські Національні Новини

Економіка