v-utsoyao-oberut-variant-provedennya-zno-dpa-u-berezni

В УЦОЯО оберуть варіант проведення ЗНО/ДПА у березні

 • 14914 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Український центр оцінювання якості освіти у березні обере варіант проведення ЗНО/ДПА в залежності від епідситуації. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу УЦОЯО.

Цитата:

“Міністерство освіти і науки України спільно з Українським центром оцінювання якості освіти в грудні 2020 року запропонували на розгляд Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної ради України (далі Комітет) різні моделі проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2021 році з урахуванням епідемічної ситуації в Україні. Однією з таких моделей було передбачено скасування обов’язкової державної атестації у формі ЗНО для здобувачів повної загальної середньої освіти. Члени Комітету ухвалили спільне рішення перенести розгляд цього питання на першу половину березня, коли можна буде доволі точно спрогнозувати епідеміологічну ситуацію на період проведення основної сесії ЗНО”, - йдеться у повідомленні.

Деталі

Реєстрація для участі в ЗНО почалась з 1 лютого.

У реєстраційних даних кожний учасник вказує мету складання ЗНО: отримання результату ДПА для здобуття повної загальної середньої освіти, отримання результату ЗНО для вступу до закладу вищої освіти, отримання обох результатів.

Це дозволить без перереєстрації учасників забезпечити реалізацію тієї моделі проведення ЗНО у 2021 році, яку обере держава.

Доповнення

В Україні розпочалася реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання 2021 року, на яке очікують більше ніж 380 тис. учасників. У пресслужбі Українського центру оцінювання якості освіти пояснили, як зареєструватися, скільки предметів можна складати та як проходитиме додаткова сесія для людей з тимчасово окупованих територій.

Парламентарі ухвалили в цілому проект постанови, яким передбачається надання премій ВР у розмірі 100 тис. грн для найкращих учасників Зовнішнього незалежного оцінювання.

Українські Національні Новини

Політика