v-uzbekistani-planuyut-zbilshiti-dostupnist-alkogolyu

В Узбекистані планують збільшити доступність алкоголю

 • 10136 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. З 1 липня 2018 року в Узбекистані може бути дозволений продаж алкогольної продукції в роздріб в великих супермаркетах і на ринках, передає УНН з посиланням на місцеве видання podrobno.uz.

Планується, що роздрібна торгівля алкогольною продукцією буде дозволена у великих магазинах із загальною торговельною площею понад 100 квадратних метрів, на оптово-торгових ринках (комплексах, дехканських ринках), а також в ярмаркових торговельних павільйонах.

Крім того, з 1 липня поточного року держава має намір дозволити реалізацію алкогольної продукції об'єктами торгівлі, які розташовані на відстані більше ніж 100 метрів від освітніх, спортивних і релігійних установ.

Додамо, що на сьогодні продаж алкоголю в країні дозволений тільки в спеціалізованих алкомагазинах. При цьому такі торгові точки повинні бути розташовані на відстані понад 500 метрів від освітніх, спортивних і релігійних установ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горілка Medoff стала фаворитом сліпих дегустацій в різних країнах світу

Тим часом українська алкогольна політика рухається в протилежному напрямку.

Як писав УНН, наприкінці квітня Президент Порошенко підписав закон №3149, який уповноважує місцеві органи влади обмежувати час торгівлі алкогольними напоями.

Проти цього законопроекту напередодні висловилися низка експертів і Європейська бізнес-асоціація. Там впевнені, що будь-які обмеження і заборони тільки провокують зростання вживання нелегального спиртного.

Підтверджує це і статистика Європарламенту. Зокрема, за даними ЄП, рівень виробництва контрабандної алкогольної продукції в Україні сьогодні вищий, ніж в будь-якій іншій країні ЄС.

Відзначимо, що представники місцевої влади визнали неможливість ефективно "забороняти нічну торгівлю алкоголем".

Українські Національні Новини

Новини Світу