v-uzhgorodi-ogolosili-pidozru-nastoyatelyu-khramu-upts-mp

В Ужгороді оголосили підозру настоятелю храму УПЦ МП

 • 538774 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. В Ужгороді Закарпатської області Служба безпеки України зібрала доказову базу стосовно настоятеля Хресто-Воздвиженського кафедрального собору, причетного до розпалювання релігійної ненависті, інформує УНН з посиланням на сайт СБУ.

Деталі

За даними слідства, у грудні 2022 року священник неодноразово публічно ображав релігійні почуття українців, які виявили бажання святкувати Різдво 25 грудня. Правоохоронці задокументували понад 7 випадків, коли настоятель принижував релігійні почуття громадян інших конфесій та намагався сформувати ворожі настрої до них.

Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила злочинні дії настоятеля храму. На підставі зібраних доказів йому повідомили про підозру за порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками.

Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу, розслідування триває.

Нагадаємо

Служба безпеки України повідомила про підозру так званому "церковному блогеру" УПЦ (МП) на Закарпатті, який розповсюджував наративи російської пропаганди.

Українські Національні Новини

Суспільство