v-vaschikovskiy-zaproponuvav-shukati-novi-shirshi-formati-schodo-virishennya-konfliktu-na-donbasi

В.Ващиковський запропонував шукати нові ширші формати щодо вирішення конфлікту на Донбасі

 • 9103 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Для вирішення конфлікту на Донбасі, як показує історія, необхідні більш ширші формати, тому треба їх шукати і Польща та Велика Британія сприятимуть цьому. Про це повідомив голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський на спільній прес-конференції з головами МЗС України Павлом Клімкіним та Великої Британії Борисом Джонсоном, передає кореспондент УНН.

"Нормандський і Мінський формат привнесли хороші зміни - вони послабили бойові дії, але ці формати не дають досягнути миру, тому ми готові разом з Борисом Джонсоном допомогти в пошуку ширшої формули, щоб зупинити агресію РФ",- сказав В.Ващиковський.

За його словами, якщо подивитися на війни ХХ століття, то закінчення двох найбільших конфліктів було завдяки широким формулам.

"І цьому конфлікту необхідна більша формула і ми намагаємося її знайти разом", - сказав він.

Крім того, посол Польщі в Україні Ян Пєкло заявив, що Польща вважає за доцільне долучити до Нормандських переговорів Сполучені штати Америки.

Як повідомляв УНН, у грудні 2016 міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що впевнений у тому, що мінські угоди не будуть реалізовані.

Українські Національні Новини

Політика