v-velikiy-britaniyi-zaboronili-vikoristovuvati-plastikovi-mikrochastinki-v-zasobakh-gigiyeni

В Великій Британії заборонили використовувати пластикові мікрочастинки в засобах гігієни

 • 10117 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. В Великій Британії набула чинності заборона на використання пластикових мікрочастинок в косметиці та інших засобах. Про це в мережі Facebook повідомила Організація Об’єднаних Націй, передає УНН.

"З 9 січня в Великій Британії набула чинності заборона на використання пластикових мікрочастинок в косметиці, зубній пасті, гелях для душу та ін. Ці мікрочастинки надають руйнівний вплив на морські екосистеми і можуть негативно впливати на здоров'я людей, які споживають в їжу рибу. Хтось підрахував, що в Світовому океані може перебувати, як мінімум, 51 трильйон пластикових мікрочастинок", - йдеться в повідомлені.

В ООН додали, що введена заборона є однією з найжорсткіших заборонних заходів на сьогоднішній день і дає надію на те, що цей приклад наслідуватимуть і інші країни.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року,у Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй від країн Східної Європи, сталися зміни. Так, Польща стала непостійним членом Ради Безпеки ООН від країн Східної Європи замість України протягом двох років.

Українські Національні Новини

Новини Світу