v-yaponiyi-mayzhe-shist-tisyach-osib-potrapili-do-likaren-cherez-speku

В Японії майже шість тисяч осіб потрапили до лікарень через спеку

 • 11279 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. За тиждень із 20 по 26 серпня в Японії від теплового удару померли дві людини, повідомляє УНН із посиланням на Головне пожежне управління Японії.

Ще 5890 осіб були направлені в лікарні.

З кінця червня майже на всій території Японії встановилася спекотна погода. Цього літа були зафіксовані теплові рекорди у багатьох регіонах країни. Найвищою стала температура 41,1 градуси, яка була зафіксована в місті Кумагая в префектурі Сайтама в кінці липня.

Нагадаємо, рекордну кількість жителів Японії госпіталізовано з травня по серпень через спеку. Згідно з його даними, за минулі три місяці 71 266 осіб були госпіталізовані з тепловими ударами, що майже на 15 тис. більше попереднього рекорду, встановленого влітку 2013 року. Як зазначає відомство, за минулий тиждень 13 осіб загинули і 13 575 осіб потрапили до лікарень через спеку, яка встановилася на всій території країни. У більшості регіонів стовпчик термометра тримається на позначці 34-35 градусів Цельсія, в деяких областях періодично фіксується температура в 40 градусів.

Українські Національні Новини

Новини Світу