v-yaponiyi-ogolosheno-pro-nabir-komandi-astronavtiv

В Японії оголошено про набір команди астронавтів

 • 14326 переглядiв

КИЇВ. 22 листопада. УНН. Агентство аерокосмічних досліджень Японії (JAXA) не має власної пілотованої програми, тому не потребує такої кількості астронавтів, як, наприклад, NASA. Та все ж японці регулярно літають на МКС у співпраці з американцями. Востаннє астронавтів у Японії набирали 13 років тому. Тепер оголошено про новий набір. Про це повідомляє УНН з посиланням на JAXA.

Деталі

Кандидатами можуть бути виключно японці. В JAXA наголошують, щоб жінки активніше подавали документи на участь, адже усі семеро діючих астронавтів Японії — чоловіки. Заявки на участь будуть прийматися з 20 грудня 2021 року по 4 березня 2022 року.

Раніше приймали кандидатів, які мали науковий ступінь, але тепер цю вимогу скасували. Таким чином кількість кандидатів може значно зрости. Проте письмові іспити включатимуть питання університетського рівня з природознавства, технологій, інженерії та математики. Також перевіряється рівень володіння англійською мовою, який має бути на найвищому рівні, адже співпрацюватимуть астронавти Японії з американцями.

Астронавти, які пройдуть набір, теоретично будуть брати участь у програмі “Артеміда” та відправляться до Місяця.

Українські Національні Новини

Новини Світу