v-yaponiyi-zaklikayut-dati-vidsich-rosiyi-v-arktitsi

В Японії закликають дати відсіч Росії в Арктиці

 • 23073 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Японія повинна протистояти агресивним діям Росії в Арктиці. Таку думку висловили автори статті в японському виданні Nikkei, передає УНН.

Деталі

Автори матеріалу стверджують, що Росія намагається встановити вигідні для себе правила судноплавства по Північному морському шляху, чого не можна допустити ні в якому разі. Поведінка Москви в статті називається "агресивною".

Росія, як вважають автори статті, не має права "приватизувати" Північморшлях. Японії потрібно приймати найактивнішу участь в процесах, що відбуваються в регіоні.

"Світ повинен прагнути до встановлення на арктичних просторах такого верховенства закону, який відповідав би законним інтересам як прибережних держав, що лежать в Північному Льодовитому океані, так і користувачів, де пролягають їхні морські шляхи", - йдеться в статті.

Довідка

Північний морський шлях - найкоротший морський шлях між Європейською частиною Росії і Далеким Сходом. Російським законодавством шлях визначено як "історично єдину транспортну комунікація Росії в Арктиці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держдепі США занепокоєні збільшенням російських військових в Арктиці

Українські Національні Новини

Новини Світу