v-yebrr-prokomentuvali-domovlenist-z-nbu-pro-valyutniy-svop-u-rozmiri-0-5-mlrd-dolariv

В ЄБРР прокоментували домовленість з НБУ про валютний своп у розмірі 500 млн доларів

 • 12823 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Європейський банк реконструції та розвитку домовився з НБУ про своп для підтримки українського бізнесу, кредитування в місцевій валюті, що допоможе пом’якшити вплив пандемії коронавірусу на компанії. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ЄБРР.

"Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та НБУ домовилися про своп у розмірі 500 млн дол. з метою збільшення доступності фінансування в гривні для місцевих компаній, що зазнали впливу пандемії коронавірусу. Цей своп "долар-гривня" дозволить ЄБРР отримати надійний доступ до гривневої ліквідності та надавати кредити в місцевій валюті новим та існуючим клієнтам", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці кошти будуть використовуватися для забезпечення нагальних потреб компаній в ліквідності, короткостроковому оборотному капіталі та торговельному фінансуванні. Надання фінансування в гривні дозволить обмежити відповідні валютні ризики.

"Сторони планують, що перша транзакція за цим свопом буде здійснена вже найближчими тижнями. ЄБРР запустив програму реагування на пов’язану з коронавірусом кризу і посткризового відновлення. Наразі очікується, що на це будуть спрямовані всі інвестиції Банку протягом 2020-21 рр. в розмірі до 21 млрд євро", - зазначили в пресслужбі.

Як повідомляв УНН, Національний банк України та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали договір про здійснення валютних операцій своп гривня/долар в обсязі до 500 млн дол.

Українські Національні Новини

Економіка