v-yebrr-skhvalili-nove-markuvannya-kuryatini-bez-antibiotikiv

В ЄБРР схвалили нове маркування курятини "без антибіотиків"

 • 25537 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. У розвинених країн світу аграрний бізнес дбає про біобезпеку добровільно. В Україні безпечним вирощуванням тварин і здоров'ям кінцевих споживачів переймаються далеко не всі, а до самоконтролю випущеної продукції вдають одиниці. Так аналітик відділу агробізнесу Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Василь Говгера прокоментував добровільну ініціативу українських виробників курятини і яєць перевірити їх продукцію на вміст антибіотиків, передає УНН.

"Сьогодні далеко не всі оператори ринку просять певний орган проконтролювати свої виробництва. Серед тваринників, птахівники першими такий добровільний стандарт запустили. Цей стандарт якості (маркування "Без антибіотиків", - ред.) і, саморегулювання, до якого вдалися птахівники, є тими ринковими інструментами, які підвищують споживчий попит на більш безпечний товар, і надають українському покупцеві додаткові гарантії на продукт.

Таким чином, дуже простим і відкритим механізмом здорової конкуренції бізнес забезпечує нас, споживачів , кращою якістю і більш безпечними харчовими продуктами", - заявив Говрера у ході прес-конференції, що відбулася днями у Києві.

Зазначимо, що ініціаторами моніторингу є:

- Група компаній МХП (ТМ “Наша Ряба”);
- ЗАТ “Володимир-Волинська птахофабрика” (ТМ “Епікур”);
- ТОВ “Ясенсвіт” ГК “Ovostar Union” (ТМ “Ясенсвіт”).

"Ініціатива птахівників - це крок у напрямку забезпечення продовольчої безпеки, яка починається із свідомості споживача і його правильного інформування", - додав Говгера.

Говрега висловив сподівання, що невдовзі право маркувати свою продукцію знаком "Без антибіотиків " отримають усі тваринники.

Довідка: Головним індикатором продовольчої безпеки є відносна кількість споживання продуктів харчування власним народом у необхідній кількості й асортименті. Курятина - єдиний вид м'яса в Україні, споживання якого на 100% забезпечують українські виробники.

Українські Національні Новини

Економіка