v-yerusalimi-ochistili-stinu-plachu

В Єрусалимі очистили Стіну плачу

 • 62348 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. В Ізраїлі Стіну плачу очистили від записок. Таким чином йде підготовка до святкування тижня Песаха - свята, що знаменує вихід євреїв з Єгипту під проводом Мойсея. Про це повідомляє УНН, посилаючись на ізраїльську газету Vesty.

У Єрусалимі щорічна церемонія очищення від вкладених записок за традицією проводиться перед Песахом. 10 квітня поміщені між камінням сотні тисяч записок з бажаннями і благаннями євреїв з усього світу були акуратно витягнуті. Це робиться, щоб звільнити місце для нових записок.

Щорічно сотні тисяч людей з різних країн залишають листки паперу з молитвами, вдячністю і проханнями до Бога, велика кількість записок приходить до канцелярії рабина Стіни плачу і на її сайт, а потім рабини вкладають їх між тріщинами каменів Стіни.

Подібна процедура проводиться два рази на рік - перед Песахом і перед єврейським Новим роком - святом Рош ха-Шана, який відзначається восени. Вважається, що клаптик паперу з благаннями до Всевишнього володіє особливою значущістю, тому зібрані листки паперу не можна викидати, їх ховають на найближчому цвинтарі.

Нагадаємо, що саме через Песах головний рабин України попросив ЦВК продовжити роботу виборчих дільниць 21 квітня.

Українські Національні Новини

Новини Світу