v-yes-bachat-logistichni-spromozhnosti-yak-viklik-dlya-ukrayinskoyi-sistemi-okhoroni-zdorovya

В ЄС бачать логістичні спроможності як виклик для української системи охорони здоров’я

 • 10035 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Саме логістичні спроможності є викликом для української системи охорони здоров’я в часи пандемії коронавірусу та глобального забезпечення країн вакцинами. Про це заявив під час дискусії на Форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді" посол ЄС в Україні Матті Маасікас, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Що я бачу, і що відзначають міжнародні партнери як виклик для української системи охорони здоров’я в цьому контексті – то це саме логістичні спроможності, особливо коли мова йде про такі вакцини як Pfizer, коли треба забезпечити дуже конкретні умови перевезення, зберігання, і, знов таки, як Європейський союз так і США намагаються допомогти Україні у цих логістичних питаннях", - сказав Маасікас.

Деталі

Крім того, дипломат відзначив і питання довіри українського населення до вакцин.

"Україна характеризувалась дуже низьким рівнем вакцинування за останні роки, і це також є індикатором браку довіри. Тобто з тим, щоб вакцинувати достатньо людей в вашій країні, безумовно, потрібно буде потрудитись та неабияк попрацювати керівникам країни. І амбітні реформи з тим, щоб забезпечити прозорі процедури закупівлі і розбудувати ті установи, які власне зможуть залучитись до всеохопної вакцинації", - зазначив посол.

Що було раніше

Як зазначав УНН, раніше сьогодні в рамках форуму Президент Володимир Зеленський заявив, що на тлі недовіри населення до вакцинації від коронавірусу готовий “особистим прикладом” показати її безпечність.

Українські Національні Новини

Політика