v-yes-nazvali-lukashenka-nelegitimnim-a-vibori-v-bilorusi-sfalsifikovanimi

В ЄС назвали Лукашенка нелегітимним, а вибори в Білорусі сфальсифікованими

 • 13019 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Міністри закордонних справ Європейського Союзу вважають Олександра Лукашенко незаконно обраним президентом, а минулі 9 серпня вибори в республіці нелегітимними. Про це заявив на брифінгу в понеділок за підсумками Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, передає кореспондент УНН.

"Міністри послали сильний сигнал: ми не визнаємо легітимність Лукашенко в результаті виборів, які ми вважаємо сфальсифікованими. Ось так. Ми вважаємо ці вибори сфальсифікованими, ми не визнаємо результат, тому не визнаємо легітимність Лукашенко", - заявив Боррель.

Він заявив, що Євросоюз висловлює солідарність з народом Білорусі, його демократичними стремліннями і закликом до нових, справедливих і вільних виборів під наглядом ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше Європарламент відмовився визнавати Олександра Лукашенка президентом після закінчення поточного терміну повноважень і зажадав жорстких, в тому числі фінансових, санкцій проти Мінська, а також "щодо громадян РФ, які підтримували Лукашенка".

Українські Національні Новини

Новини Світу