v-yes-nazvali-ochikuvannya-vid-pivnichnogo-potoku-2

В ЄС назвали очікування від "Північного потоку-2"

 • 11478 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Європейський союз очікує, що проект газопроводу "Північний потік-2" буде працювати прозорим і недискримінаційним чином відповідно до європейського законодавства. Про це заявила прессекретар заступника голови Єврокомісії у справах Енергосоюз Мароша Шефчовича Анна-Кайса Ітконен під час пресбрифінгу в четвер, передає УНН.

"У першу чергу, нам нема чого сказати про рішення енергетичного агентства Данії дозволити використання своїх вод. Ми твердо прихильні цілям енергетичного союзу, які включають солідарність в області енергетичної безпеки і створення добре диверсифікованих і конкурентних енергетичних ринків. Що стосується проекту "Північний потік-2", ми прагнемо до того, щоб, якщо він буде побудований, він працював прозорим і недискримінаційним чином із належної ступенем регулятивного нагляду відповідно до ключових принципів міжнародного законодавства і законодавства ЄС", - сказала Ітконен.

Вона уточнила, що на сьогодні в Євросоюзі є чіткі правила, які застосовуються до всіх трубопроводах, які використовуються для імпорту газу на європейський ринок.

Нагадаємо, 30 жовтня Датське енергетичне агентство дало дозвіл на будівництво ділянки газопроводу "Північний потік-2", який проходить по континентальному шельфу Данії на південному сході від острова Борнхольм в Балтійському морі.

Президент України Володимир Зеленський раніше сьогодні заявив, що рішення Данії про дозвіл на "Північний потік-2" посилює Росію.

Українські Національні Новини

Політика