v-yes-nemaye-zgodi-pro-te-chi-potribni-sanktsiyi-proti-lukashenka

В ЄС немає згоди про те, чи потрібні санкції проти Лукашенка

 • 13420 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Країни-члени ЄС не мають одностайної думки щодо того, чи потрібно вводити персональні санкції щодо білоруського президента Олександра Лукашенка. Про це заявив на брифінгу в понеділок за підсумками Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, передає кореспондент УНН.

"Одні держави-члени вважають, що Лукашенко вже зробив достатньо заслуг для включення в санкції, інші вважають, що недостатньо. Але досі немає згоди", - сказав Боррель.

Він також підтвердив поширену раніше в ЗМІ інформацію про те, що міністри не прийшли до одноголосного рішення щодо прийняття санкцій.

"У нас була політична дискусія, і з цієї дискусії, я думаю, всі погодилися з необхідністю введення санкцій проти Білорусі. І я сподіваюся, що на наступній нараді із закордонних справ це стане можливим. Я зроблю все, що в моїх силах, для того, щоб наступна рада із закордонних справ прийняла санкції проти Білорусі", - сказав дипломат.

Нагадаємо, раніше сьогодні ЗМІ повідомили, що Швеція і Фінляндія не підтримують введення санкцій проти президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Українські Національні Новини

Новини Світу