v-yes-ozvuchili-problemi-ukrayinskogo-biznes-seredovischa

В ЄС озвучили проблеми українського бізнес-середовища

 • 10288 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Українське бізнес-середовище покращиться, зокрема за рахунок вдосконалення верховенства права, дотримання законів, подолання корупції. Про це під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі сказав глава Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас, передає кореспондент УНН.

"Мова повинна йти про інвестиційне середовище, бізнес середовище. Це буде відображено на іміджі країни… Проблеми щодо українського бізнес-середовища добре відомі. Мова йде про верховенство права, про дотримання законів, про боротьбу з корупцією, сюди ж входить судова реформа і все таке. Середовище створюють всі ці речі, вони це створюють та генерують, знову таки, в комплексі є не лише динамічне, активне громадянське суспільство, у вас є і міжнародні партнери, які хочуть з вами працювати. ЄС виділяє величезні кошти на реформування в усіх сферах, які я згадав, і я хочу сказати, що новий уряд і Президент вже в принципі розпочали цей крок", - сказав дипломат.

Він зазначив, що в ЄС вже бачать законодавчі процеси, які відбуваються в парламенті щодо покращення бізнес-клімату та подолання корупції, та назвав їх успішними.

"Так тримати", - додав Маасікас.

Як повідомляв УНН, раніше посол ЄС заявив, що Україна має потенціал стати "мозком" Європи.

Українські Національні Новини

Політика