v-yes-rozglyadayut-mozhlivist-visunuti-sentsova-na-premiyu-sakharova

В ЄС розглядають можливість висунути Сенцова на премію Сахарова

 • 7975 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Український політичний в'язень Олег Сенцов з великою ймовірністю стане одним із номінантів на цьогорічну премію Сахарова. Про це у Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, передає УНН.

"Дуже ймовірно, що Олег Сенцов стане одним із номінантів на цьогорічну премію Сахарова. Його підтримують депутати Європарламенту від EPP, ECR та ALDE. Остаточне рішення щодо висунення Сенцова на здобуття премії буде схвалене наступного тижня. Ім’я лауреата оголосять наприкінці жовтня", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Сенцова опублікував нові документи щодо прохання про помилування

Довідка УНН: премія Сахарова за свободу думки — щорічна відзнака Європейського парламенту. Започаткована 1988 року.
Нагорода вручається за досягнення в таких областях: захист прав людини і його основних свобод; розвиток демократії і відстоювання верховенства права; повага до міжнародного законодавства; захист прав меншин.

Нагадаємо, лауреат Нобелівської премії миру, легендарний лідер “Солідарності” Лех Валенса виступив із заявою щодо справи українського кінорежисера Олега Сенцова та запропонував Сенцова на Нобелевську премію миру.

21 серпня виповнилось 100 днів з моменту, як Олег Сенцов почав голодування у колонії у Лабитнангі у Ямало-Ненецькому автономному окрузі у РФ.

Українські Національні Новини

Політика