v-yes-sturbovani-vidsutnistyu-z-boku-zelenskogo-demonstratsiyi-nastroyu-na-yevrointegratsiyu

В ЄС стурбовані відсутністю з боку Зеленського демонстрації настрою на євроінтеграцію

 • 10004 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Офіційні особи країн Євросоюзу стурбовані тим, що лідер президентських перегонів в Україні, шоумен Володимир Зеленський поки не продемонстрував досить ясно свій настрій на євроінтеграцію. Про це йдеться в статті, опублікованій в середу на сайті газети The Wall Street Journal, повідомляє УНН

"Європейські офіційні особи кажуть, що відчувають занепокоєння щодо того, чи зможе Зеленський протистояти Москві і зберегти проєвропейський курс України. Він ніколи не займав державних посад і розкривав мало подробиць щодо своїх планів щодо формування кабінету і управління країною", - йдеться в матеріалі.

У публікації наводяться слова джерела видання з числа чиновників однієї з країн ЄС. На його думку, подальше перебування Петра Порошенка на посаді президента України, "можливо, було не таким поганим варіантом". Дане джерело, кажучи про Зеленського, зазначило, що "ніхто не знає, в чому саме полягає його програма, хто насправді стоїть за ним".

Видання також цитує європейського дипломата, ім'я та посада якого не уточнюються. Як він зазначив, "ніхто не знає, що станеться", якщо перемогу на виборах президента України здобуде Зеленський.

"Ми можемо лише робити припущення", - констатував дипломат.

У матеріалі також наводиться фрагмент інтерв'ю Порошенко журналістам газети. Він висловив стурбованість у зв'язку з тим, що слабкий лідер на посаді президента республіки "підірве стабільність України і поверне її в сферу російського впливу".

Українські Національні Новини

Політика