v-yes-zasudili-golosuvannya-schodo-konstitutsiyi-rosiyi-v-okupovanomu-krimu

В ЄС засудили "голосування" щодо конституції Росії в окупованому Криму

 • 13305 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. ЄС засуджує проведення голосування щодо поправок до Конституції Російської Федерації, що завершилося 1 липня, і яке відбулося на Кримському півострові з порушенням міжнародного права, передає УНН із посиланням на заяву Представництва Європейського Союзу в Україні за погодження з головами місій країн-членів ЄС в Україні.

"Європейський Союз не визнає незаконної анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією. У такий спосіб ЄС засуджує проведення голосування щодо поправок до Конституції Російської Федерації, що завершилося 1 липня, і яке відбулося на Кримському півострові з порушенням міжнародного права", - йдеться у заяві.

У заяві також зазначено, що Європейський Союз засуджує участь у голосуванні щодо поправок до Конституції Російської Федерації жителів територій, що наразі непідконтрольні українській владі, і яким вибірково були видані російські паспорти всупереч духу Мінських угод.

"Європейський Союз залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності та суверенітету України", - наголосили у Представництві.

Нагадаємо, у Росії набули чинності зміни до конституції, які дозволяють “обнулити” терміни Путіна.

Раніше президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким встановив дату вступу в силу поправок до конституції — 4 липня.

Як повідомлялося, за прийняття “поправок” до конституції проголосували 77,92% виборців, проти — 21,27%. Явка на голосуванні склала 67,97%.

Українські Національні Новини

Політика