v-yevropi-zrostaye-zakhvoryuvanist-na-likhomanku-zakhidnogo-nilu

В Європі зростає захворюваність на лихоманку Західного Нілу

 • 9832 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Європейський центр профілактики та контролю захворювань повідомляє про незвичайний ріст числа тих, що заразилися лихоманкою Західного Нілу в ЄС та сусідніх країнах. Сезон поширення вірусу ще в самому розпалі - він повинен завершитися в жовтні, а тим часом вже більш ніж в три рази перевищені показники захворюваності за весь минулий рік. Про це повідомляє УНН з посиланням на Еuronews.

Найбільше зареєстрованих випадків зараження в Італії - там діагноз "лихоманка Західного Нілу" з початку літа поставили понад 300 разів. У Греції найбільший відсоток хворих від загального населення країни, а в Сербії зафіксовано найбільше летальних випадків: в цій країні від лихоманки Західного Нілу загинула 21 людина - це третина від загального числа жертв в європейському регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Харкова знову завезли малярію з Нігерії

Крім Італії, Греції та Сербії в списках постраждалих країн виявилися Румунія, Угорщина, Австрія, Франція і Косово. Сезон поширення вірусу пов'язаний з активністю комарів і кліщів, - основних переносників захворювання. Найчастіше лихоманка Західного Нілу проходить майже без симптомів, так що реальне число хворих може значно перевищувати зібрані дані. У ряді випадків зараження веде до менінгіту, ураження нервової системи і смерті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випадок малярії зафіксували в Кропивницького

Українські Національні Новини

Новини Світу