v-zoni-oos-viluchili-pidroblenogo-alkogolyu-ta-tsigarok-na-ponad-1-mln-griven-1

В Одеському порту виявили маштабну контрабанду сигарет на 145 млн грн

 • 18979 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. В Одеському порту в результаті огляду 12 контейнерів виявлено понад 13,7 тис. коробок з сигаретами на суму близько 145 млн грн, які незаконно транзитом повинні були потрапити з ОАЕ в країни ЄС. Про це пише УНН з посиланням на Одеський прикордонний загін ДПСУ.

Цитата

"Учора, 23 квітня, співробітники Держприкордонслужби спільно з Департаментом стратегічних розслідувань Нацполіції завершили перевірку 12 контейнерів з вантажем цигарок, які знаходяться на терміналах "Одеського МТП". За результатами огляду контейнерів виявлено більше 13700 ящиків з сигаретами. Сума оцінки вантажу сягає близько 145 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Слідчі дії тривають.

Прикордонники нагадали, що 21 квітня спільно з Нацполіцією блокували схему ведення в незаконний обіг сигарет, нібито призначених для Duty Free.

Зокрема, прикордонники фіксували суттєве збільшення спроб переміщення через кордон сигарет саме з маркуванням "for duty free only" та без акцизних марок. Лише протягом минулого року на кордоні з країнами ЄС затримано майже 100 тисяч пачок сигарети з відповідним маркуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В зоні ООС вилучили підробленого алкоголю та цигарок на понад 1 млн гривень

Українські Національні Новини

Кримінал та НП