v-zoni-vidchuzhennya-chaes-zatrimano-dvi-grupi-stakeriv

В зоні відчуження ЧАЕС затримано дві групи стакерів

 • 10572 переглядiв

КИВ. 30 жовтня. УНН. Вчора в зоні відчуження Чорнобильської АЕС поліція виявила та затримала дві групи стакерів у кількості 5 чоловік з Київщини, Черкащини та Одещини. Про це повідомляє Відділ комунікації ГУНП у Київській області, передає УНН.

"Протягом доби працівниками поліції зони ЧАЕС поблизу відселеного села Черевач було виявлено трьох сталкерів 21, 26 та 29 років, двоє з яких жителі Київської області, третій чоловік житель Черкаської області. Трохи пізніше полісмени затримали другу групу туристів 20 та 21 років, жителі Києва та Одеси", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у поліції, стосовно правопорушників складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Їм загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє затриманих біля об'єкту "Чорнобиль-2" сталкерів виявились поляками

Правоохоронці застерігають, що, крім радіаційного забруднення, любителі екстремальних подорожей також ризикують залишитися сам на сам з небезпечним диким звіром, а це - бурі ведмеді, рисі, вовки, плазуни.

Нагадаємо, упродовж 23 жовтня поліцейські Київщини затримали дев’ятьох сталкерів.

Як повідомляв УНН, 17 жовтня біля Прип'яті правоохоронці затримали п'ятьох сталкерів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП