vakarchuk-vdruge-yde-z-radi-napisav-zayavu-pro-skladannya-povnovazhen-nardepa

Вакарчук вдруге йде з Ради: написав заяву про складання повноважень нардепа

 • 15522 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Лідер фракції “Голос” Святослав Вакарчук заявив, що написав заяву на складання своїх повноважень як народного депутата України, адже частково виконав місію, заради якої йшов до парламенту. Про це він заявив журналістам на брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Хочу сказати — сьогодні зареєстрував заяву про складання повноважень мною нардепа, вона зареєстрована і найближчим часом отримає свій розгляд. Хочу наголосити, що це рішення ніяким чином не означає, що я припиняю свою політичну діяльність або діяльність у партії "Голос”, — сказав Вакарчук.

За його словами, його команда здійснила велику роботу за останні три місяці — щоб фракція перестала асоціюватися з Вакарчуком. “Я вважаю, що великою мірою наша задача здійснилася, фракція "Голос“ хоч і не велика, але дуже впливова в парламенті... Тому частково моє завдання виконане”, — додав Вакарчук.

“Я вже сказав з самого початку, вважаю частково свою місію виконаною. Хочу, завершуючи цей етап своєї місії, наступний мій етап, щоб молоді люди, хто сьогодні підростає, ставали справжніми лідерами майбутнього. Тому в моїх планах великий освітній проект, про який я розповім пізніше...", - додав він.

Нагадаємо, Вакарчук вже був депутатом Верховної Ради - 6-го скликання. Пройшов він до ВР за списком політичної сили "Наша Україна – Народна Самооборона". Нардепом Вакарчук був з 23 листопада 2007 року до 16 грудня 2008 року, коли повноваження його були достроково припиненні на підставі особистої заяви. За час роботи в парламенті тоді Вакарчук не подав жодного законопроекту, але вніс дві правки до інших законопроектів, а також пропустив більшість засідань парламенту, які відбулись за час його роботи.

Вдруге Вакарчук став нардепом 29 серпня 2019 року. Обраний був від партії "Голос", яку очолював.

У березні на з’їзді партії “Голос” обрав новою головою партії Кіру Рудик.

Українські Національні Новини

Політика