vaks-dav-10-rokiv-tyurmi-figurantu-spravi-pro-khabari-lisniku-yanukovicha

ВАКС дав 10 років тюрми фігуранту справи про хабарі «ліснику Януковича»

 • 538250 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Вищий антикорупційний суд засудив до 10 років тюрми екскерівника підприємства Сергія Олексієнка, за пособництва якого ексочільник Держагенства лісових ресурсів часів Януковича Віктор Сівець отримав понад 116 млн грн неправомірної вигоди. Про це повідомляє УНН з посиланням на САП.

Як стало відомо УНН з власних джерел мова про ексдиректора ТОВ «Лістрейд» Сергія Олексієнка.

Цитата

«14 лютого 2023 року Вищий антикорупційний суд оголосив вирок колишньому директору приватного товариства, за пособництва якого колишній голова Державного агентства лісових ресурсів України та його дружина одержали понад 10,9 млн Євро неправомірної вигоди (що за курсом Національного банку України на відповідні дати одержання неправомірної вигоди становить 116 404 706 грн)», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що суд, розглянувши докази сторін, погодився з позицією прокурора та визнав колишнього директора приватного товариства винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 209, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України.

За вироком суду особі призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права займати адміністративно-господарські посади строком на три роки з конфіскацією майна.

Крім того, суд застосував спецконфіскацію на 1,441 млн доларів США та 1,220 млн євро, які розміщені на рахунках дружини ексочільника держагенства у Швейцарії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексзаступнику міністра екології часів Януковича повідомлено про підозру у заволодінні понад 32 млн грн

Обставини справи

За пособництва директора товариства колишній голова Державного агентства лісових ресурсів України та його дружина у період з лютого 2011 року по лютий 2014 року, шляхом вимагання від іноземних компаній «UNILES S.R.O.» (Словацька Республіка), «BALTIC WOOD SPOLKA AKCYJNA» (Польська Республіка) та «CONFANA INDUSTRIES SRL» (Румунія) одержали неправомірну вигоду на загальну суму 10 937 100 Євро за пролонгацію контрактів на поставку (експорт) деревини.

Вказані кошти надходили на спеціально відкриті рахунки, в тому числі і на ім’я підприємця. Після чого легалізовувались під виглядом проведення законних операцій.

Зазначається, що досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно ексголови агентства та його дружини триває.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП