vaks-ne-stav-vstanovlyuvati-strok-oznayomlennya-zi-spravoyu-eksnardepu-shepelyevu

ВАКС не став встановлювати строк ознайомлення зі справою екснардепу Шепелєву

 • 11149 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Вищий антикорупційний суд відмовив у встановленні строку ознайомлення із матеріалами у справі за обвинуваченням колишнього народного депутата Олександра Шепелєва. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані суду.

"У середу, 10 червня, слідча суддя ВАКС відмовила у задоволенні клопотання прокурора САП щодо встановлення строку ознайомлення із матеріалами кримінального провадження стороні захисту у справі екснардепа ВРУ V та VI скликань", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке рішення обумовлене "необгрунтованістю клопотання прокурора про зволікання підозрюваного та його захисників із ознайомленням".

Під час засідання суд встановив, що підозрюваний ознайомився лише із 2-ма томами матеріалів ще у 2019 році. Прохання сторони захисту та самого підозрюваного щодо повного відкриття матеріалів справи (а їх понад 68 томів) були проігноровані детективами НАБУ та прокурорами САП.

"Під час судового засідання екснардеп також озвучив усну скаргу щодо погроз йому та його захисникам від начебто правоохоронних органів. Своєю ухвалою слідча суддя доручила прокуророві САП дослідити заявлені підозрюваним факти щодо захисту його прав", - вказали у ВАКС.

Нагадаємо, у липні 2013-го в колишнього народного обранця затримали в Будапешті за підозрою у вчиненні кількох злочинів: організації вбивства, замаху на вбивство, присвоєнні майна, зловживанні службовим становищем та низці інших злочинів. У травні 2014-го його екстрадували до України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП