vaks-obrav-prezidentu-mau-dikhne-ponad-5-mln-grn-zastavi

ВАКС обрав президенту МАУ Дихне понад 5 млн грн застави

 • 12913 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Вищий антикорупційний суд застосував до колишнього керівника державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", нині президенту авіакомпанії МАУ Євгену Дихне, запобіжний захід у вигляді застави обсягом у понад 5 млн грн. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу ВАКС.

"У п'ятницю, 11 вересня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та застосувала до колишнього керівника ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 5 255 000 гривень", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що з моменту обрання запобіжного заходу у вигляді застави, у тому числі до фактичного внесення коштів на відповідний рахунок, підозрюваний зобов’язаний виконувати покладені на нього обов’язки.

"Він має прибувати за першою вимогою до детективів НАБУ, прокурорів САП; не відлучатися з міста Києва та Київської області без дозволу детективів, прокурорів або суду; повідомляти детективу, прокурору про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання до Державної міграційної служби України всі свої паспорти для виїзду за кордон та всі інші документи, що дають право на виїзд з України", - зазначається у повідомленні.

Наголошується, що термін дії обов’язків – до 11 листопада 2020 року.

Як повідомлялося, прокуратура наполягала на застосуванні до президента МАУ Дихне застави у розмірі майже 15 млн грн.

Нагадаємо, колишньому керівнику державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" та начальнику служби орендних відносин повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 16,5 млн гривень збитків підприємству.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП