vaks-oholosyv-vyrok-vykrytym-na-koruptsii-holovi-ta-deputatu-miskrady-na-odeshchyni

ВАКС оголосив вирок викритим на корупції голові та депутату міськради на Одещині

 • 18978 переглядiв

Голову та депутата міської ради Ізмаїльського району Одеської області засуджено до 9 та 10 років позбавлення волі відповідно за отримання хабара за надання в оренду земельної ділянки.

ВАКС оголосила вирок голові та депутату однієї з міських рад Ізмаїльського району Одеської області, яких викрили на одержані хабаря за забезпечення надання в оренду земельної ділянки комунальної власності. Голові міськради призначили  покарання у виді 9 позбавлення волі. Депутату цієї ж ради – 10 років позбавлення волі. Про це у четвер повідомляє САП, передає УНН

17 квітня 2024 року колегія суддів ВАКС оголосила вирок голові та депутату однієї з міських рад Ізмаїльського району Одеської області, яких викрили на проханні надати 100 тис. доларів США неправомірної вигоди та одержанні частини цих коштів у сумі 50 тис. доларів США від громадянина за забезпечення надання йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га

- йдеться у повідомленні САП.

Суд погодився з позицією прокурора САП та визнав указаних осіб винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. 

За вироком суду голові однієї з міських рад Ізмаїльського району Одеської області призначено покарання у виді 9 позбавлення волі з конфіскацією усього належного на праві власності майна. Депутату цієї ж ради призначено – 10 років позбавлення волі з конфіскацією.

Також суд позбавив цих осіб права обіймати посади в органах місцевого самоврядування та в органах державної влади на строк 3 роки. 

Вирок Вищого антикорупційного суду набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення, якщо його не буде оскаржено до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо

У січні УНН писав, що під час засідання робочої групи "Прозорість і Підзвітність" в Одеській обласній адміністрації правоохоронці затримали голову однієї з ОТГ (територіальних громад). 

Популярні

Новини по темі

Юсов: є інформація про успішну атаку на російську РЛС

 • 24553 переглядiв

Курс валют на 18 квітня: долар впав на 3 копійки

 • 21027 переглядiв