vaks-perenis-zasidannya-u-spravi-schodo-roztrati-koshtiv-na-proekt-stina

ВАКС переніс засідання у справі щодо розтрати коштів на проект "Стіна"

 • 14807 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Вищий антикорупційний суд переніс підготовче судове засідання у справі щодо розтрати грошових коштів Державного бюджету України, виділених для інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до зони проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим на 25 лютого, передає кореспондент УНН.

"Оголошується перерва до 25 лютого о 16:30", - сказав суддя.

Так, перерва оголошена через відсутність одного з обвинувачених.

Як повідомлялося в УНН, у справі щодо розтрати коштів на проект "Стіна" змінили групу прокурорів.

Нагадаємо, під час розслідування встановлено, що посадові особи Державної прикордонної служби України, за пособництва та співучасті із суб’єктами господарської діяльності, при реалізації проекту щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону заволоділи грошовими коштами Державного бюджету України в особливо великих розмірах, чим спричинили збитки державі на загальну суму 16 688 496,31 грн, що в 600 і більше разів перевищувала неоподатковуваний мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину.

Як повідомлялося, досудове розслідування за наведеними фактами розтрати коштів державного бюджету під час реалізації так званого проекту "Стіна" здійснювалося з березня 2016 року. У серпні 2017 року детективи НАБУ затримали сімох осіб за підозрою у причетності до реалізації цієї корупційної схеми. Два місяці потому, у листопаді 2017 року, викрито та затримано ще одного учасника. 4 липня 2018 року розслідування стосовно зазначених восьми осіб завершили — стороні захисту надали доступ для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

Українські Національні Новини

Економіка