vaks-priznachiv-do-rozglyadu-spravu-zavdannya-blizko-2-5-mln-grn-zbitkiv-berdyanskomu-morportu

ВАКС призначив до розгляду справу завдання близько 2,5 млн грн збитків Бердянському морпорту

 • 10641 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті справу стосовно ексначальника Бердянської філії ДП АМПУ Олександра Барчана та колишньої керівниці комерційної компанії, яких підозрюють у зловживанні службовим становищем, що завдало близько 2,5 млн гривень збитків Бердянській філії ДП "Адміністрація морських портів України". Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу САП.

"За результатами підготовчого розгляду колегія суддів Вищого антикорупційного суду призначила до розгляду по суті справу стосовно начальника Бердянської філії ДП "АМПУ" та колишньої керівниці комерційної компанії, обвинувачених у зловживанні службовим становищем, що завдало 2,5 млн гривень збитків Бердянській філії ДП "Адміністрація морських портів України", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що на засіданні, яке відбулось 15 січня, судді розглянули та відмовили у задоволенні ще одного клопотання сторони захисту про повернення обвинувального акту прокурору.

"Після чого, суддями ВАКС прийнято рішення про призначення справи до розгляду по суті на 25 січня 2021 року", - зазначається у повідомленні.

У САП зауважують, що підготовчий розгляд тривав з серпня 2020 року.

Нагадаємо, САП завершила розслідування у справі щодо завдання близько 2,5 млн грн збитків Бердянському морпорту.

Як нагадує САП, протягом 2018-2019 років вказані особи організували схему, за якою державне підприємство перерахувало комерційній компанії кошти за фактично непоставлене обладнання.

Як наслідок - інтересам держави завдано збитків на суму майже 2,5 млн гривень, що підтверджено висновком судової економічної експертизи.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд відсторонив від займаної посади начальника Бердянської філії ДП "Адміністрація морських портів України" Олександра Барчана, підозрюваного у зловживанні службовим становищем, яке завдало збитків на майже 2,5 млн гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП