vaks-priznachiv-rozglyad-po-suti-spravi-vikritogo-na-khabari-suddi

ВАКС призначив розгляд по суті справи викритого на хабарі судді

 • 9225 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті справу судді одного з районних судів міста Маріуполя та його помічниці, викритих на одержанні 15 тис. гривень неправомірної вигоди. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу САП у Facebook.

Так, сьогодні у Вищому антикорупційному суді за участі прокурорів САП відбулося підготовче судове засідання у справі про обвинувачення судді одного з районних судів міста Маріуполя та його помічниці, викритих на одержанні 15 тис. гривень хабаря.

"За результатами засідання колегія суддів ВАКС призначила вказане провадження до розгляду по суті. Наступне засідання відбудеться о 16:30 год. 28 жовтня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, суддю та його помічницю було викрито у грудні 2018 року на отриманні 15 тис. гривень неправомірної вигоди. Досудове розслідування було завершено у липні цього року. Справа була скерована до Бердянського міськрайонного суду Запорізької області для розгляду по суті.

Кримінальні провадження, підсудні Вищому антикорупційному суду, мали бути передані до нього на підставі ухвал тих судів, у яких ці кримінальні провадження перебувають на розгляді. 

За перший день роботи, 5 вересня, ВАКС отримав 14 клопотань для розгляду. Загалом же до ВАКС повинно надійти понад 3 тисячі кримінальних проваджень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП