vaks-prodovzhiv-strok-diyi-obovyazkiv-pidozryuvanim-u-spravi-pro-makhinatsiyi-iz-zhitlom-dlya-natsgvardiyi

ВАКС продовжив строк дії обов’язків підозрюваним у справі про махінації із житлом для Нацгвардії

 • 10356 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду 10 та 11 лютого  розглянув клопотання та продовжив строк дії обов’язків 4-м підозрюваним, причетним до махінацій із житлом для Нацгвардії. Про це повідомляє портал "Судова влада України", інформує УНН.

"Оцінювачці, яка проводила професійну оцінку при обміні квартир для Нацгвардії, слідчий суддя продовжив строк дії обов’язків, покладених на неї через застосування запобіжного заходу у вигляді застави, до 10 квітня 2020 року. Екскомандуючому Нацгвардії України, екскерівникові ТОВ "Будівельні мережі" та керівникові ТОВ "Укрбуд Девелопмент" суддя продовжив дію покладених на них обов’язків до 11 квітня 2020 року включно", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що усі підозрювані зобов’язані виконувати покладені на них обов’язки: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за кожною вимогою; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у даному кримінальному провадженні.

"У разі невиконання покладених обов’язків, до підозрюваних може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід, а також покладено грошове стягнення у розмірі, визначеному КПК України", - повідомили у ВАКС.

Нагадаємо, за версією слідства, ГУ Нацгвардії України та компанія-забудовник "Укрбуд" уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс. Натомість, Нацгвардія мала отримати там 50 квартир та 30 паркомісць. Проте, у 2016-2017 роках, сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва. Як потім встановила проведена експертиза, вартість квартир на околиці на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінили квартири на Печерську.

Як повідомлялося раніше в УНН, афера з майном Нацгвардії: Майбороді продовжили покладені на нього обов’язки.

Українські Національні Новини

Суспільство