vaks-rozglyane-klopotannya-pro-styagnennya-z-alperina-70-mln-grn

ВАКС розгляне клопотання про стягнення з Альперіна 70 млн грн

 • 13457 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Вищий антикорупційний суд планує завтра розглянути клопотання про стягнення 70 млн грн з одеського "хрещеного батька контрабанди" Вадима Альперіна, підозрюванонго у справі про схеми на митниці. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу САП.

"5 березня…об 11:30 год у Вищому антикорупційному суді України відбудеться розгляд клопотання прокурора САП, поданого ще 5 лютого 2020 року, про звернення в дохід держави застави, внесеної підозрюваним у організації корупційної схеми на митниці, що завдала понад 77,7 млн гривень збитків, у зв'язку із порушенням процесуальних обов'язків, покладених на нього при застосуванні запобіжного заходу у вигляді застави", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 28 листопада 2019 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ особисто вручено повідомлення про підозру чоловіку, причетного до організації злочинної схеми, пов’язаної з розмитненням імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами.

Як повідомлялося, 29 листопада рішенням Вищого антикорупційного суду до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 70 млн гривень застави.

9 грудня 2019 року у зв’язку із внесенням застави до підозрюваного застосували додатково покладені обов’язки, зокрема носіння електронного засобу контролю.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП