vaks-skasuvav-zaochniy-aresht-eksministra-dokhodiv-i-zboriv

ВАКС скасував заочний арешт ексміністра доходів і зборів

 • 12777 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду (ВАКС) 13 травня скасувала рішення про заочний арешт колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка в уряді Миколи Азарова. Про це повідомляє УНН з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

"Апеляційні скарги захисників, подані в інтересах підозрюваного, задовольнити. Ухвалу слідчої судді Печерського районного суду міста Києва від 19 серпня 2019 року про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні підозрюваному скасувати. Постановити нову ухвалу, якою у задоволенні клопотання прокурора Зварича С. С. про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному у кримінальному провадженні відмовити", йдеться у резолютивній частині ухвали Апеляційної палати ВАКС.

Ухвала є остаточною, набирає законної сили з моменту її проголошення 13 травня та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Повний текст рішення, зокрема мотиваційна частина й обґрунтування, будуть оголошені пізніше.

Нагадаємо, колишньому міністру доходів і зборів України Олександру Клименку, щодо якого ще у квітні 2017 року завершено спеціальне досудове розслідування, 19 серпня 2019 року суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Українські Національні Новини

Політика