vaks-suma-zastavi-gladkovskogo-vidpovidaye-zavdanim-zbitkam

ВАКС: сума застави Гладковського відповідає завданим збиткам

 • 13798 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. У Вищому антикорупційному суді, де сьогодні обрали запобіжний захід колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському у вигляді тримання під вартою на два місяці із альтернативою застави у понад 10 млн грн, вказали, що сума застави відповідає завданим збиткам через діяльність експосадовця. Про це йдеться у заяві ВАКС у Facebook, передає УНН.

"Експершого заступника секретаря РНБО триматимуть під вартою із правом внесенням застави у розмірі 10 623 130 гривень. Відповідне рішення було прийняте сьогодні слідчим суддею ВАКС після тривалого засідання. Сума застави відповідає збиткам, які, за попередньою оцінкою, були завдані через діяльність екс-першого заступника секретаря РНБО", - повідомили у суді.

Як додали у ВАКС, згідно з ухвалою, підозрюваний не може залишати територію Київської області. Його також зобов’язали здати паспорти для виїзду за кордон, інші документи, які дають право залишати країну. Крім того, підозрюваний має носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, 19 жовтня Вищий антикорупційний суд України оголосив про обрання запобіжного заходу Гладковському у вигляді тримання під вартою із заставою у розмірі понад 10 млн грн.

17 жовтня НАБУ повідомило про затримання колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського за підозрою у зловживанні службовим становищем.

18 жовтня детективами НАБУ повідомлено йому про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України. Арокурори клопочуть про обрання Гладковському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 100 млн грн.

ВАКС почав обрання запобіжного заходу Гладковському ще 18 жовтня, утім у ніч на суботу оголосив перерву до 12 години 19 жовтня.

Українські Національні Новини

Політика