vaks-vidmoviv-u-provedenni-povtornoyi-ekspertizi-u-spravi-nasalika

ВАКС відмовив у проведенні повторної експертизи у справі Насалика

 • 16001 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Вищий антикорупційний суд відмовив у проведенні повторної експертизи у справі стосовно колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу САП.

Так, 28 травня 2020 року, у Вищому антикорупційному суді за участі прокурора САП продовжився розгляд обвинувального акту стосовно колишнього очільника Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

"На засіданні колегія суддів ВАКС розглянула та відмовила в задоволенні клопотання сторони захисту про проведення повторної комплексної почеркознавчої та технічної експертизи документів", - йдеться в повідомленні.

Як нагадує САП, результати почеркознавчої та судово-технічної експертиз були дослідженні колегією суддів на попередньому засіданні. Також суд дослідив низку письмових доказів, наданих стороною обвинувачення, зокрема процесуальні документи та документи, що підтверджують подання декларації.

"Наступне засідання у справі призначено на 11 червня 2020 року", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, 9 липня 2019 року за погодження прокурора САП детективами НАБУ повідомлено про підозру за ст. 366-1 КК України міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику.

Розслідуванням встановлено, що у 2014 році підозрюваний отримав у позику 1,249 млн доларів США від фізичної особи. Проте в порушення вимог Закону України “Про запобігання корупції”, чиновник не відобразив вказану інформацію у щорічних деклараціях.

Нагадаємо, у серпні було завершено розслідування у справі Насалика, який “забув” задекларувати 1,2 млн доларів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП