vaks-zakriv-spravu-suddi-iz-kharkivskoyi-oblasti-za-pidozroyu-u-nedostovirnomu-deklaruvanni

ВАКС закрив справу судді із Харківської області за підозрою у недостовірному декларуванні

 • 16059 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Вищий антикорупційний суд звільнив від відповідальності суддю господарського суду Харківської області Ірину Попович у справі про декларування недостовірної інформації, через завершення строків давності притягнення до відповідальності. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу суду.

"…27 лютого 2020 року ВАКС закрив кримінальне провадження за обвинуваченням судді у зв’язку із закінченням строків давності притягнення до відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Так, зазначається, що 15 жовтня 2019 року до Вищого антикорупційного суду надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням судді Харківської області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) КК України.

"За версією Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, суддя обвинувачувався у тому, що не задекларувала за 2015 рік користування рухоме та нерухоме майно, яке перебувало у власності інших осіб, загальною вартістю 3,7 мільйонів гривень", - зазначається у повідомленні.

Повідомляється, що строк давності за вказаною справою закінчився 27 жовтня минулого року, тобто Вищий антикорсуд отримав справу за 11 днів до закінчення строків давності.

"До цього, починаючи з 30 жовтня 2018 року, справа за обвинуваченням судді перебувала на розгляді у місцевому суді. Перше судове засідання у цій справі було призначено 18 лютого 2019 року, тобто через три з половиною місяці після надходження. У зазначеній справі було призначено 5 судових засідань, але фактично проведено лише 2. До речі, під час першого судового засідання із тих, що відбулися, вирішувалося питання про застосування відеоконференції, а друге відклалося через те, що відеозв’язок так і не вдалося встановити", - йдеться у повідомленні.

Тобто судовий розгляд справи фактично розпочався лише у Вищому антикорупційному суді, але строки давності сплинули.

Як стало відомо УНН із власних джерел, мова йде про суддю господарського суду Харківської області Ірину Попович.

Нагадаємо, ВАКС закрив одне провадження стосовно фігурантів "газової справи Онищенка".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП