vaks-zalishiv-ekszastupnika-mintot-grimchaka-pid-nichnim-domashnim-areshtom

ВАКС залишив Гримчака під нічним домашнім арештом

 • 9938 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Вищий антикорупційний суд продовжив нічний домашній арешт ексзаступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу суду.

"Під час судового засідання колегія суддів задовольнила клопотання прокурора САП та продовжила підозрюваному ексзаступнику міністра запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати житло у нічний час із 22:00 до 6:00 ранку ще на 60 діб – до 25 липня 2020 року включно", - йдеться у повідомленні.

Також йому продовжили строк дії покладених обов’язків: 

▪️ прибувати до суду за кожним його викликом;
▪️ утримуватися від спілкування із обвинуваченим та свідками;
▪️ здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну;
▪️ носити електронний засіб контролю.

"Ймовірному спільникові ексзаступника міністра суд також продовжив строк тримання під домашнім арештом, змінивши заборону залишати житло цілодобово на заборону залишати житло у нічний час із 22:00 до 6:00. Строк дії запобіжного заходу - 2 місяці", - зазначається у повідомленні.

Він також зобов’язаний:

▪️ прибувати до суду за кожним його викликом;
▪️ не відлучатися із Києва без дозволу суду;
▪️ повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;
▪️ утримуватися від спілкування із обвинуваченим та свідками;
▪️ здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

"Розгляд даного кримінального провадження по суті заплановано на 1 червня 2020 року на 09:00", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, ВАКС пом’якшив запобіжний захід ексзаступнику МінТОТ Гримчаку.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака та його помічника.

Як повідомлялося, 14 серпня затримали Юрія Гримчака і його "помічника". За версією слідства, підозрювані вимагали понад 1 мільйон доларів за надання "певних послуг".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП