vaks-zbirayutsya-dati-pravo-rozglyadu-sprav-pro-nepovagu-do-sudu

ВАКС збираються дати право розгляду справ про неповагу до суду

 • 11765 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Верховна Рада України на засіданні у вівторок підтримала в першому читанні проект закону № 5490 щодо повноважень вищих спеціалізованих судів з розгляду справ про адміністративні правопорушення. Рішення підтримало 286 нардепів, передає кореспондент УНН.

Деталі

Метою ухвалення законопроекту, згідно з пояснювальною запискою, є надання суддям вищих спеціалізованих судів повноважень на розгляд справ про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 1853 (прояв неповаги до суду або Конституційного Суду України) КУпАП.

Цитата:

“Ми пропонуємо доповнити ст. 213 та 221 прим. Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно з якими Вищі спеціалізовані суди, у тому числі ВАКС, набувають повноважень розглядати зазначені справи про адміністративні правопорушення в порядку, встановленому для місцевих, господарських та адміністративних судів, апеляційних судів та Верховного Суду”, - зазначила заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць під час представлення зконопроекту в парламенті.

Що було раніше

Раніше сьогодні Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому проект закону № 3504 про медіацію.

Українські Національні Новини

Політика