vaktsina-pfizer-pokazala-efektivnist-dlya-shkolyariv

Вакцина Pfizer показала повну ефективність для школярів

 • 16550 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. У компанії, яка виробляє вакцину Pfizer, заявили, що препарат є безпечним та ефективним людям віком від 12 до 15 років. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Вакцина Pfizer / BioNTech вже дозволена для використання людям у віці до 16 років. Нове дослідження пропонує перші докази того, наскільки добре вона буде ефективна для підлітків шкільного віку.

Під час випробування 2 260 підлітків у віці від 12 до 15 років було зареєстровано 18 випадків COVID-19 у групі, яка отримувала плацебо, і жодного серед тих, хто отримував справжню вакцину, що призвело до 100% ефективності запобігання хворобі.

У компанії заявляють, що вакцина добре переносилася, побічні ефекти відповідали тим, які спостерігались серед учасників віком від 16 до 25 років у дослідженні для дорослих.

Згідно із заявою гендиректора Pfizer Альберта Бурла, дані клінічних досліджень, які проводила компанія на підлітках, ймовірно, дозволять використовувати вакцину у цій віковій групі до наступного навчального року.

Цитата

“Я думаю, що якщо ми хочемо подолати пандемію ... нам дійсно, дійсно потрібно вакцинувати дітей”, — сказала доктор Асунсьон Меджіас, лікар-педіатр із загальнонаціональної дитячої лікарні в Коламбусі, штат Огайо.

Молоді люди рідше хворіють коронавірусом, але частіше мають безсимптомну інфекцію, що дозволяє їм мимоволі передавати COVID-19 іншим.

Додатково

Дослідження показали, що одна доза вакцини від Pfizer або AstraZeneca дає 62% захисту підопічним похилого віку, які проживають в будинках для літніх людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна в рамках COVAX отримає більше вакцин Pfizer - Ляшко

Українські Національні Новини

Здоров'я