vaktsina-ye-planu-scheplen-nemaye-golovniy-sanlikar-zatrimuye-dorozhnyu-kartu

Вакцина є, плану щеплень немає: головний санлікар затримує "дорожню карту"

 • 18035 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. З дня на день в Україну прибуде перша легальна партія вакцин від COVID-19 - "оксфордська вакцина", розроблена AstraZeneca спільно з Оксфордським університетом. До цього часу Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко мав підготувати кампанію вакцинації людей і оновити "дорожню карту". Але станом на 22 лютого їх, як і раніше, немає, повідомляє УНН.

Деталі

На спеціальному сайті про вакцинацію проти коронавірусу в Україні зазначено, що щеплювати громадян будуть двома способами: у пунктах щеплення (для більшості людей) або ж за допомогою мобільних бригад у спеціальних місцях, в разі обмежень до пунктів. Але які це місця і де будуть розташовані пункти щеплень - невідомо.

8 лютого, два тижні тому, відповідальний за епідблагополуччя країни Віктор Ляшко заявив, що найближчим часом буде оновлена "дорожня карта" вакцинації на перший і другий етапи з чітким мікроплануванням і категоріями людей, які підлягають першій черзі вакцинації. Але за цей час план так і не відбувся.

Цитата

"Ні, поки немає (дорожньої карти - ред). Буде найближчим часом", - повідомили УНН на гарячій лінії Міністерства охорони здоров'я.

Додамо

Тим часом, з Індії в Україну вирушила перша партія легальної вакцини від COVID-19 - так звана "Оксфордська вакцина", розроблена AstraZeneca спільно з Оксфордським університетом. Україні пощастило роздобути жадані дози навіть раніше Канади, яка змушена чекати своє відвантаження протягом найближчого місяця. Днями міністр охорони здоров'я України Максим Степанов вилетів до Індії, щоб самостійно проконтролювати процес відправки. З Індії він повідомив, що в Україну прибуде 500 тис. доз цієї вакцини.

Ще по темі

Залежно від країни призначення, поставки "Оксфордської вакцини" здійснюються з декількох локацій, в тому числі Бельгії та Індії. При цьому мова йде про одну й ту ж вакцину AstraZeneca.

Українські Національні Новини

Суспільство