vaktsinatsiya-osvityan-pokaznik-mayzhe-100-fiksuyut-u-pyatokh-oblastyakh

Вакцинація освітян: показник майже 100% фіксують у п'яти областях

 • 9274 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. В Україні повністю вакциновано проти COVID-19 понад 594 тисяч освітян. Найбільше у Дніпропетровській, Сумській, Донецькій, Харківській та Черкаській областях. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, інформує УНН.

Цитата

"Станом на сьогодні дві вакцини отримали понад 594 тисячі (91,07%) працівників шкіл, а принаймні однією дозою щеплено 97,01% вчителів", — ідеться у повідомленні.

Деталі

Майже 100% поріг вакцинації серед освітян сягнули такі регіони:

  • Дніпропетровська область – 98,2%;
  • Сумська область – 96,9%;
  • Донецька область – 96,5%;
  • Харківська область – 96,4%;
  • Черкаська область – 95,7%.

Додамо

Через відсутність 100% вакцинації освітян у "червоній" зоні дистанційно і далі працює 56 шкіл (0,4% від загальної кількості). Найбільше таких у Вінницькій області (27) та Запорізькій (18).

Крім того, поступово зменшується кількість усунених працівників шкіл.  За інформацією департаментів освіти і науки, протягом тижня до роботи повернулися 120 вчителів.

Нагадаємо

За вимогою МОЗ для очного навчання потрібно 80% вакцинованих співробітників у колективі закладу освіти (у разі встановлення “жовтого” або “помаранчевого” рівня епідемічної небезпеки). У регіонах, які потрапили до “червоної” зони, на канікулах або дистанційному навчанні перебувають заклади освіти, які не сягнули показника вакцинації у 100%.

Міністерство охорони здоров’я України затвердило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 обов’язкове. До нього увійшли й освітяни.

Українські Національні Новини

COVID-19